F.A.Th. van der Heijden  C.J. Haverkamp

Adres
Ugchelseweg 88
7339 CL Ugchelen

Telefoon
055 – 533 15 10

Fax
055 – 542 81 03

Wij maken gebruik van een keuzemenu:

Spoed:
keuze optie 1
Herhaalrecepten:
keuze optie 2
Assistente:
keuzeoptie 3
Telefonisch spreekuur huisarts:
keuze optie 4
Intercollegiaal overleg:
Keuze optie 5

 e-mail:
info@huisartsugchelsekei.nl

Huisartsenpost
avond, nacht en weekend
0900 600 9000

Geschiedenis

Dokter G.P. Duuring was de eerste huisarts werkzaam in Ugchelen. Hij liet het praktijkpand met apotheek in 1938 bouwen. Een jaar later kwam op zijn verzoek de diacones Zr. P. Klijnstra naar Ugchelen , “zuster Pietje”, voor de wijk- en kraamverpleging. Beiden hebben veel voor de Ugchelse bevolking betekend. In 1942 werd dokter Duuring gefusilleerd. Na zijn overlijden nam dokter Piekema de praktijk over. Net als zijn voorganger was ook deze arts bijzonder gezien bij de Ugchelse bevolking. Drie bijzondere mensen naar wie later een Ugchelse laan werd vernoemd; G.P. Duuringlaan, Dokter Piekemalaan en Zuster Klijnstralaan .

Na het vertrek van dokter Piekema kwam dokter Van Blommestein, die de praktijk een paar jaar samen met dokter Crucq voortzette. Deze huisartsen gingen later zelfstandig verder. De apotheek werd daarna een zelfstandige vestiging in Ugchelen.

In 1988 werd dokter Van Blommestein opgevolgd door dokter Van der Heijden. Van 2007 t/m oktober 2013 was dokter Gebbink-Hollestelle als HIDHA (huisarts in dienst van een huisarts) werkzaam voor dokter Van der Heijden. Op 1 oktober 2013 werd dokter Haverkamp werkzaam als waarnemend huisarts in de praktijk. Met ingang van 1 januari 2014 associëren dokter F.A.Th. van der Heijden en dokter C.J. Haverkamp zich met elkaar. Zij gaan samen verder als maatschap Ugchelse Kei.

Lees meer over dokter Duuring en het monument “de Ugchelse Kei”